Hoe maak je een biscuit taart?

08 januari 2024 · door Tara

Liefhebbers van patisserie kunnen er geen genoeg van krijgen: de biscuit taart. Een taart op basis van biscuitdeeg geeft een luchtiger resultaat dan een taart gebakken met cake als basis. Hierdoor kun je een biscuit taart niet alleen gebruiken om iets te vieren, maar ook als dessert. Vanwege de neutrale smaak kun je helemaal los gaan met vullingen en toppings. Hoe maak je zelf een biscuit taart? Je leest het in dit artikel.

Hoe maak je een biscuit taart?

Zelf een biscuit taart maken is hartstikke makkelijk. Voor deze taart heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Wil je graag een regenboogtaart maken? Dan voeg je gewoon een paar druppels kleurstof toe aan het beslag en bak je dit basisrecept in elke kleur van je regenboogtaart. We geven je een basis biscuit taart recept om mee te beginnen:

  • Ingrediënten: 
    5 eieren (gesplitst), 150 gram suiker en 150 gram bloem.

  • Bereiden: 
    Klop het eiwit met de suiker met een mixer, totdat er een mengsel ontstaat met “pieken”. Meng vervolgens het eigeel met een spatel, samen met de bloem, voorzichtig, door het geklopte eiwit. Belangrijk is je deeg zo luchtig mogelijk te houden.

    Bak het deeg een half uur in een bakblik van 20 cm doorsnede. De oven zet je op 180 °C.

Een biscuit taart leent zich uitstekend om horizontaal door te snijden met een taartzaag, zodat je zo een leuke taart in lagen kunt maken. Wacht wel goed totdat de taart volledig is afgekoeld voordat je dit doet. Wil je wat extra smaak geven aan je deeg? Voeg dan eens geraspte citroenschil toe, cacao, vanille siroop of bijvoorbeeld trempeersiroop. Met de laatste maak je de taart extra smeuïg. Trempeersiroop is overigens ook verkrijgbaar in verschillende smaken.

De biscuit taart vulling

Eenmaal doorgesneden, ga je de taart vullen met een mengsel naar keuze. Dit kan gewoon klassieke slagroom zijn, banketbakkersroom of botercrème bijvoorbeeld. Maar je kunt er ook voor kiezen een vulling te gebruiken die mooi kleurt bij je toppings bijvoorbeeld. Wat dacht je van een chocolade ganache vulling voor een biscuit taart versierd met fruit, zoals frambozen bijvoorbeeld? Of een vulling van cheesecake voor een biscuit taart met aardbeien als versiering? Om je biscuit taart te versieren kun je dus zowel smaken als kleuren combineren.

Een vegan biscuit taart

Kan dat? Een taart zonder dierlijke ingrediënten? Natuurlijk en het is nog makkelijk ook. Voor de eieren kun je kant-en-klare eiwitvervangers gebruiken zoals Aquafaba of Smaakt vegan eiervervanger. Maar wist je dat je de eieren ook kunt vervangen met een mengsel van een theelepeltje bakpoeder en gepureerde banaan? Hierbij staat 50 gram banaan gelijk aan 1 ei. Hetzelfde geldt uiteraard voor je verschillende vullingen. In de meeste supermarkten vind je tegenwoordig veganistische slagroom, boter op basis van plantaardige olie en custardpoeder meng je met amandelmelk voor je banketbakkersroom.

Wil je eens inspiratie opdoen voor lekkere taartvullingen en versieringen of verrassende smaakcombinaties voor je biscuit taart? Ga dan eens langs bij de banketbakker in je buurt. Je vindt de dichtstbijzijnde via de listings op deze website.

Patisserie Gebak